dinsdag 6 december 2011

Coober Pedy - Outback, South Australia

.
Coober Pedy
Outback, South Australia
Opal Capital of the World

The name comes from the local Aboriginal term kupa-piti, which means 'white man's hole'. 
The hinterland (the Breakaways and Moon Plain) has featured as backdrops in films as ‘Mad Max, Beyond Thunderdome’, ‘Red Planet’, and ‘Priscilla, Queen of the Desert’.

 

 
© bert deben - February 2008

.

7 opmerkingen:

 1. Was dit een georganiseerde reis, Bert, of heb je zelf een route uitgestippeld? Heel origineel. Het lijkt zo ver weg van de standaardfoto's die we van Australië zien. Reëeler, maar andere kant heel onwerkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Ron,
  De vluchten en de mobilhome waren al vanuit België geboekt, de route hadden we deels uitgestippeld, maar deels gewoon ook op gevoel gereden - al is de keuze qua wegen in de woestijn niet zo groot als je geen 4x4 hebt.
  Af en toe boekten we plaatselijk een uitstap met gids. Vooral hier in Coober Pedy was dat interessant, omdat je dan op plaatsen kan komen die zonder gids verboden zijn vanwege het gevaar. Bovendien was de man zelf nog mijnwerker geweest en had hij ook nog een leuk verhaal over Tina Turner, voor wie hij een paar weken privé-chauffeur was tijdens de opnames van Mad Max (het onwerkelijke landschap paste natuurlijk perfect in die film ...)

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk je beschrijving die je geeft in je
  reactie aan Ron
  al zijn de foto´s prachtig van zichzelf
  australie is zo´n verwegland dat een verhaal erbij
  een interessante extraatje is

  BeantwoordenVerwijderen
 4. he hartenziel,
  bij zowat alle reeksen volgt onderstaand wel wat achtergrond, maar ik heb voorlopig al zoveel (prettig) werk met het uitzoeken en hier en daar bewerken van de foto's dat de verhalen er wat afvallen.
  Maar zoals bij een gedicht mogen de foto's ook gewoon de fantasie van de kijker aanspreken (het zijn trouwens ook steeds reeksen van 14 foto's, zoals het aantal lijnen van een sonnet ... ;-))
  .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben al je Australië foto's aan het her-bewonderen...

  BeantwoordenVerwijderen